Biskvitna rolada sa žirafa uzorkom i čokoladnom kremom!


Biskvitna rolada sa žirafa uzorkom

Biskvitna rolada sa uzorkom žirafePOTREBNO:
Za biskvit:
  • 6 jaja
  • 100 ml ulja
  • 3-4 žlice vruće vode
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 2 žlice kakaaa
  • 2 žlice čokolade u prahu
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
Za kremu:
  • 3 pudinga od čokolade
  • 10 žlica šećera
  • 700 ml mlijeka
  • 150 g maslaca
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 150 g čokolade za kuhanje (ili neke mliječne koju volite)
  • 2 – 3 banane

PRIPREMA:

  1. Za biskvit odvojite bjelanjke od žumanjaka. Miksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Kada postane pjenasto dodajte ulje, kratko promiksajte pa postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo i vodom. Na kraju ručno umiješajte posebno istučeni čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  2. Odvojite od žute biskvitne smjese otprilike četvrtinu (10 žlica). Pripremite veliki lim od pećnice, preko njega stavite papir za pečenje. Uz pomoć šprice za ukrašavanje torti ili vrećice napravite preko cijele površine lima mrežu. Neka  linije budu tanke i neka ne budu potpuno simetrični pravokutnici kako biste dobili što prirodniji žirafa efekt 😉 Sada lim sa iscrtanom mrežom stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180C i pecite 3-4 minute. Za to vrijeme u ostatak biskvitne smjese dodajte kakao i čokoladu u prahu i dobro promiješajte. Izvadite mrežu iz pećnice pa preko svega ravnomjerno istresite sada smeđu biskvitnu smjesu. Nema je baš puno jer to je na kraju krajeva rolada, ali poslužite se na kraju žlicom da prekrijete sve žute izbočine. Vratite lim u pećnicu i pecite na istoj temperaturi još 20 minuta.
  3. Još vruću roladu odmah sa papirom za pečenje zamotajte i ostavite da se ohladi.
  4. Za to vrijeme napravite kremu. Zakuhajte 600ml mlijeka, a ostatak pomiješajte sa prahom za puding i šećerom. Usipajte u kuhano mlijeko i skuhajte puding. U još vruće dodajte natrganu čokoladu i dobro promiješajte kako bi se sva otopila. Ohladite uz miješanje kako se ne bi na vrhu stvorila korica. U ohlađenu kremu umiksajte maslac koji ste prethodno izradili sa šećerom u prahu.
  5. Zamotanu roladu odmotajte, odstranite papir za pečenje. Premažite cijelu površinu kremom, a uz donji rub složite cijele banane jednu uz drugu. Pažljivo zarolajte sve skupa i ostavite na hladnome da se stisne.
I to je to. Roladu možete i ne morate dodatno ukrašavati jer je efektna sama po sebi. Ako se ne želite zamarati kuhanjem kreme, premažite cijelu roladu nutelom umjesto kreme 😉 Naravno, računajte da će vam za tako nešto trebati puuuuno nutele 😀 U svakom slučaju želim vam puno uspjeha u spremanju ovog doista finog kremastog kolača. Dobar tek svima!
Recept u slikama:
Pripremiti biskvitnu smjesuNapraviti špricom mrežu na papiru za pečenju i kratko zapećiPreliti smeđim biskvitom mrežu od žutog tijestaIspeći do krajaJoš vruću pečenu roladu zamotati sa papirom za pečenjeSkuhati kremu od pudinga i čokoladeDodati i maslac sa šećerom u prahu kad se krema ohladiKrema je spremna za roladuOdrolati roladu i maknuti papir za pečenjePremazati roladu kremom i složiti uz rub bananePažljivo zarolati sve skupa i ohladitiBiskvitna rolada sa žirafa uzorkom je gotova!

Izvor: recipeci.com

Comments

Popular posts from this blog

Fontane u dvorištu: sve što treba da znate

NAPRAVI SAM : Unutrašnje ograde od konopaca

Cvijeće u kući: kako izabrati najbolje biljke za stan-dobar izbor "NAPRAVI SAM"

Oslikani kamenčići

Padobran od papira - NAPRAVI SAM

Kako ofarbati drvenu ogradu - NAPRAVI SAM

Francuska klupa od starih stolica - NAPRAVI SAM

Napravi sam krevet za svog kućnog ljubimca!

Glogove kapi – ljekovitost, izrada i nuspojave

Kako napraviti bidermajer