Čokoladne lazanje



Pravo jelo za ovisnike o čokoladi, ali i za one kojima je bitno da hrana osim što je ukusna i dobro izgleda. Krema od jaja, trokuti od čokolade, malo tučenog slatkog vrhnja i listić mente postat će i u kuhinji slastičara amatera savršen slastičarski proizvod.

Potrebni Sastojci:

čokolada, 100 g za kuhanjejaja, 
3 šećer u prahu, 
50 g glatko brašno, 
20 g mlijeko, 3 dl

Upute po koracima:
  1. 2/3 mlijeka stavimo u posudu da zavri.
  2. U posebnoj zdjelici, od žumanjaka, preostale količine mlijeka, brašna i šećera napravimo glatku smjesu.
  3. Smjesu zatim prebacimo u zavrelo mlijeko i uz stalno miješanje pjenjačom pustimo da kuha 5 minuta. Pazimo da se ne stvore grudice.
  4. Kada je krema kuhana pustimo je da se ohladi. Za to vrijeme na pari rastopimo čokoladu (pazimo da ne rastapamo na velikoj temperaturi).
  5. Kada je gotova prelijemo je na termo foliju i pravokutno i ravnomjerno je rasporedimo na debljinu oko 4 mm.
  6. Pustimo je 5 minuta da se malo stvrdne, a zatim zarezujemo oblike trokuta od čokolade.
  7. Stavimo je u hladnjak da se do kraja ohladi i stvrdne.
  8. Kada su svi sastojci spremni slažemo redom sloj po sloj trokutića čokolade pa na njega rahlo stavimo kremu, pa pokrijemo sa sljedećim trokutićem čokolade i tako 3 reda.
  9. Završavamo sa trokutićem čokolade, a njega ukrasimo šlagom i listićem svježe mente.


Comments

Popular posts from this blog

Fontane u dvorištu: sve što treba da znate

Cvijeće u kući: kako izabrati najbolje biljke za stan-dobar izbor "NAPRAVI SAM"

Glogove kapi – ljekovitost, izrada i nuspojave

NAPRAVI SAM : Unutrašnje ograde od konopaca

Oslikani kamenčići

DEKORACIJA TERASE

Francuska klupa od starih stolica - NAPRAVI SAM

Čaj za bubrege – 6 čajeva za bolji rad bubrega

VIDEO: Obrnuta punđa: frizura gotova za dva minuta!