Čokoladne lazanje
Pravo jelo za ovisnike o čokoladi, ali i za one kojima je bitno da hrana osim što je ukusna i dobro izgleda. Krema od jaja, trokuti od čokolade, malo tučenog slatkog vrhnja i listić mente postat će i u kuhinji slastičara amatera savršen slastičarski proizvod.
Potrebni Sastojci:
čokolada, 100 g za kuhanjejaja,
3 šećer u prahu,
50 g glatko brašno,
20 g mlijeko, 3 dl
Upute po koracima:
- 2/3 mlijeka stavimo u posudu da zavri.
- U posebnoj zdjelici, od žumanjaka, preostale količine mlijeka, brašna i šećera napravimo glatku smjesu.
- Smjesu zatim prebacimo u zavrelo mlijeko i uz stalno miješanje pjenjačom pustimo da kuha 5 minuta. Pazimo da se ne stvore grudice.
- Kada je krema kuhana pustimo je da se ohladi. Za to vrijeme na pari rastopimo čokoladu (pazimo da ne rastapamo na velikoj temperaturi).
- Kada je gotova prelijemo je na termo foliju i pravokutno i ravnomjerno je rasporedimo na debljinu oko 4 mm.
- Pustimo je 5 minuta da se malo stvrdne, a zatim zarezujemo oblike trokuta od čokolade.
- Stavimo je u hladnjak da se do kraja ohladi i stvrdne.
- Kada su svi sastojci spremni slažemo redom sloj po sloj trokutića čokolade pa na njega rahlo stavimo kremu, pa pokrijemo sa sljedećim trokutićem čokolade i tako 3 reda.
- Završavamo sa trokutićem čokolade, a njega ukrasimo šlagom i listićem svježe mente.
Comments
Post a Comment