Desert s keksima i bobičastim voćem
Potrebni Sastojci:
biskvit keksi,100 g
čokoladnibobičasto voće,450 g
smrznutošećer,100 g
vanilin šećer,10 g
cimet,1
prstohvat sa šećerommileram,250 g
med od bagrema,50 g
kakao u prahu, za posipavanje
Upute po koracima:
U posudu iznad vatre stavimo bobičasto voće, dodamo mu šećer i vanilin šećer, a kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
Nakon 40 minuta kada je bobičasto voće reduciralo, a umak postao gust, ugasimo vatru.
Sada u sjekač stavimo hrskave čokoladne kekse i sameljemo ih, a u drugoj čistoj posudi pomiješamo mileram i med.
Zatim bobičasto voće začinimo s malo cimet-šećera i možemo slagati desert.
U čaše za posluživanje prvo stavimo izmrvljene kekse, preko njih dodamo bobičasto voće te za kraj stavimo i kremu od milerama i meda.
Po želji ovaj desert ukrasimo s još malo čokolade i možemo ga poslužiti.
Comments
Post a Comment