Fileti oslića u pikantnom umaku

a je oslić podcijenjena riba uvjerit će se svatko tko pripremi ovo jelo. Fino bijelo meso u pikantnom umaku od svježe ljute paprike, rajčice, češnjaka i bijelog vina, jelo je koje ćete zbog odličnog ukusa, brze priprave i nevelikog financijskog uloga često pripremati.



Potrebni Sastojci:
  • oslić, 1 kg
  • peršin, 2 žlice sjeckanog
  • češnjak, 2 režnja
  • čili papričica, ½
  • bijelo vino, 100 ml
  • pasirana rajčica, 200 ml
  • šećer, 1 žličica
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
















Upute po koracima:
  1. Filete oslića operemo, ocijedimo, osušimo, posolimo, uvaljamo u brašno i pržimo na mješavini maslinovog i običnog ulja, na laganoj vatri do zlatno žute boje.
  2. Na dasci nasjeckamo čili papričicu, premjestimo u zdjelicu, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i izmiješamo.
  3. Pržene filete oslića izvadimo iz tave i odložimo na toplo mjesto.
  4. Na ostatak masnoće dodamo mješavinu čilija, češnjaka i peršina, malo maslinovog ulja, podlijemo bijelim vinom i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.
  5. Zatim dodamo pasiranu rajčicu, šećer, po potrebi malo vode (da umak ne bude previše gust) i pržene filete oslića.
  6. Čim umak zavrije protresemo posudu i maknemo s vatre.
  7. Ribu posložimo na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo toplu.

Comments

Popular posts from this blog

Fontane u dvorištu: sve što treba da znate

Cvijeće u kući: kako izabrati najbolje biljke za stan-dobar izbor "NAPRAVI SAM"

Glogove kapi – ljekovitost, izrada i nuspojave

NAPRAVI SAM : Unutrašnje ograde od konopaca

Oslikani kamenčići

DEKORACIJA TERASE

Francuska klupa od starih stolica - NAPRAVI SAM

Čaj za bubrege – 6 čajeva za bolji rad bubrega

VIDEO: Obrnuta punđa: frizura gotova za dva minuta!