Fileti oslića u pikantnom umaku
a je oslić podcijenjena riba uvjerit će se svatko tko pripremi ovo jelo. Fino bijelo meso u pikantnom umaku od svježe ljute paprike, rajčice, češnjaka i bijelog vina, jelo je koje ćete zbog odličnog ukusa, brze priprave i nevelikog financijskog uloga često pripremati.
Potrebni Sastojci:
- oslić, 1 kg
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- češnjak, 2 režnja
- čili papričica, ½
- bijelo vino, 100 ml
- pasirana rajčica, 200 ml
- šećer, 1 žličica
- maslinovo ulje
- sol i papar
Upute po koracima:
- Filete oslića operemo, ocijedimo, osušimo, posolimo, uvaljamo u brašno i pržimo na mješavini maslinovog i običnog ulja, na laganoj vatri do zlatno žute boje.
- Na dasci nasjeckamo čili papričicu, premjestimo u zdjelicu, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i izmiješamo.
- Pržene filete oslića izvadimo iz tave i odložimo na toplo mjesto.
- Na ostatak masnoće dodamo mješavinu čilija, češnjaka i peršina, malo maslinovog ulja, podlijemo bijelim vinom i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.
- Zatim dodamo pasiranu rajčicu, šećer, po potrebi malo vode (da umak ne bude previše gust) i pržene filete oslića.
- Čim umak zavrije protresemo posudu i maknemo s vatre.
- Ribu posložimo na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo toplu.
Comments
Post a Comment