Jastučići od lisnatog tijesta

Ovo lagano jelo bogatog je okusa; izvana je hrskavo, a unutra kremasto. Indijski oraščići daju mu specifičan orijentalni okus. Uz gotovo lisnato tijesto priprava je vrlo brza i jednostavna. Ne dajte ovom jelu da se ohladi, puno je ukusnije ako ga jedete dok je toplo!


Potrebni Sastojci:
  • lisnato tijesto, 600 g smrznuto
  • poriluk, 200 g
  • indijski oraščići, 30 g
  • maslac, 30 g
  • sir ementaler, 74 g
  • kopar, 1 svežanj
  • jaja, 2
  • vrhnje za kuhanje, 1 dl


  • Upute po koracima:
  1. Lisnato tijesto otopimo.
  2. Poriluk narežemo na tanke kolutiće i pržimo na maslacu 5 minuta miješajući. Solimo i paprimo i stavimo na stranu da se hladi.
  3. Indijske oraščiće prepržimo na suhoj tavi dok ne dobe zlatno žutu boju. Vadimo ih na dasku i sitno nasjeckamo.
  4. Sir (ementaler) grubo naribamo. Kopar nasjeckamo. Jaja i vrhnje za kuhanje pomiješamo. Sada sve pripremljene sastojke zajedno izmiješamo. Smjesa je gotova.
  5. Od otopljenog lisnatog tijesta odvojimo 4 spojena listića i premažemo jednu stranu bjelanjkom. Na premazanu stranu stavimo toliko nadjeva da možemo pokriti sa slijedeća 4 listića. Smjesu je važno stavljati 1 cm od ruba tijesta kako bi se donje i gornje tijesto moglo na rubovima utisnuti i spojiti.
  6. Tako pripremljene jastučiće od lisnato tijesta slažemo u posudu za pečenje, premažemo žumanjkom i pečemo u pećnici na srednjoj razini 20 minuta na 200 stupnjeva. Poslužujemo toplo ili hladno.

Comments

Popular posts from this blog

Fontane u dvorištu: sve što treba da znate

Cvijeće u kući: kako izabrati najbolje biljke za stan-dobar izbor "NAPRAVI SAM"

Glogove kapi – ljekovitost, izrada i nuspojave

NAPRAVI SAM : Unutrašnje ograde od konopaca

Oslikani kamenčići

DEKORACIJA TERASE

Francuska klupa od starih stolica - NAPRAVI SAM

Čaj za bubrege – 6 čajeva za bolji rad bubrega

VIDEO: Obrnuta punđa: frizura gotova za dva minuta!