KOLAČIĆI OD JAGODE

  • 1 ½ šalice višenamjenskog brašna
  • 2 žličice praha za pecivo
  • ¼ tsp. sol
  • ½ šalice (1 štapić) slanog maslaca, na sobnoj temperaturi
  • 1 šalicu šećera
  • 2 velika jaja, na sobnoj temperaturi
  • 2 mala limes, zested i juiced
  • ¼ tsp. ekstrakt vanilije
  • ½ šalice mlaznica - sobna temperatura
Jagode Tequila Punjenje:
  • 2 šalice sjeckane jagode
  • Sok i zest od 1 vapna
  • ¼ šalice tequila
  • 1 žlica šećera
  • 3 žličice kukuruznog škroba *
Za glazuru:
  • 1½ štapić maslac, mekano
  • 4 šalice šećera u prahu
  • 2 žlice punila tekuće jagode (odozgo)
instrukcije
Za cupcakes:
  1. Zagrijte pećnicu na 325F. Stavite posudu za kolač s papirnatim košuljama.
  2. U srednjoj zdjeli umiješajte brašno, prašak za pecivo i sol
  3. U zdjelu mješalice za postolje opremljene s pričvršćenjem lopatice, zajedno s maslacem i šećerom podignite srednju brzinu do svjetla i pahuljica, 3-5 minuta.
  4. Pomiješaj u jaja jednu po jednu, dobro se miješajući nakon svakog dodavanja i strugati dolje po zdjelici po potrebi. Napadajte u vapno, sok od limete i vanilije.
  5. S mikserom na maloj brzini, miješajte u suhim sastojcima u tri dodatka naizmjenično s mlaćenicom, počevši i završavajući sa suhim sastojcima. Beat svaki dodati samo dok ne inkorporirati.
  6. Podijelite tijesto između pripremljenih košara za kupus, ispunjavajući svaku oko ¾ punu. Pecite 20 do 24 minuta, ili dok se čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čisto. Neka se ohladi u tavi 5-10 minuta, a zatim se prebaci u žicu za hlađenje da se potpuno ohladi
U međuvremenu napunite:
  1. U malom tavanu, kombinirajte jagode, slatki sok / sok, šećer i kukuruzni škrob. Kuhajte na srednje visokoj temperaturi, stalno miješajte dok smjesa ne postane gusta i pekmezna, a jagode počinju omekšati.
  2. U ovom trenutku - upotrijebite miješalicu za uranjanje izravno u lonac ili prenesite mješavinu u mješalicu ili procesor za hranu.
  3. Vratite smjesu u lonac i kuhajte 5-10 minuta na srednje vrućine, često miješajući sve dok se ne smanji i gusti. Umiješajte u svemu, osim kapljice ¼ šalice tequila. Dopustite da se potpuno ohladi.
Ispunjavanje kolača:
  1. Pomoću malog noža za izrezivanje, izrezati čunj sa vrha svakog kolača. Skinite izrezanu tortu i žlicu žlicu jagode koja se puni u svaku kolač. (Pazite da ostavite barem 2 žlice za glazuru!) Zamijenite gornji dio konusa, rezajući vrh kako biste ostavili mjesta za punjenje.
Za glazuru:
  1. U velikom zdjelu za miješanje, maslac kreirajte na visoki do sočne. Dodajte šećer u prahu jednu šalicu odjednom. Kremu u napitku od jagode i ostatak kapljice tekilice. Miješajte dok glazura nije gusta i kremasta, ako je potrebno dodati kapljicu mlijeka ili sok od limete. Ako se kremenost čini prevrnutim, dodajte malo više šećera u prahu dok ne postane glatka.
  2. Širite ili cijevi na cupcakes. Koristite žlicu za posipanje nekog grubog šećera oko ruba kolača i na vrhu s komadom jagode i vapnom.

Comments

Popular posts from this blog

Fontane u dvorištu: sve što treba da znate

Cvijeće u kući: kako izabrati najbolje biljke za stan-dobar izbor "NAPRAVI SAM"

Glogove kapi – ljekovitost, izrada i nuspojave

NAPRAVI SAM : Unutrašnje ograde od konopaca

Oslikani kamenčići

DEKORACIJA TERASE

Francuska klupa od starih stolica - NAPRAVI SAM

Čaj za bubrege – 6 čajeva za bolji rad bubrega

VIDEO: Obrnuta punđa: frizura gotova za dva minuta!