KOLAČIĆI OD JAGODE
- 1 ½ šalice višenamjenskog brašna
- 2 žličice praha za pecivo
- ¼ tsp. sol
- ½ šalice (1 štapić) slanog maslaca, na sobnoj temperaturi
- 1 šalicu šećera
- 2 velika jaja, na sobnoj temperaturi
- 2 mala limes, zested i juiced
- ¼ tsp. ekstrakt vanilije
- ½ šalice mlaznica - sobna temperatura
Jagode Tequila Punjenje:
- 2 šalice sjeckane jagode
- Sok i zest od 1 vapna
- ¼ šalice tequila
- 1 žlica šećera
- 3 žličice kukuruznog škroba *
Za glazuru:
- 1½ štapić maslac, mekano
- 4 šalice šećera u prahu
- 2 žlice punila tekuće jagode (odozgo)
instrukcije
Za cupcakes:
- Zagrijte pećnicu na 325F. Stavite posudu za kolač s papirnatim košuljama.
- U srednjoj zdjeli umiješajte brašno, prašak za pecivo i sol
- U zdjelu mješalice za postolje opremljene s pričvršćenjem lopatice, zajedno s maslacem i šećerom podignite srednju brzinu do svjetla i pahuljica, 3-5 minuta.
- Pomiješaj u jaja jednu po jednu, dobro se miješajući nakon svakog dodavanja i strugati dolje po zdjelici po potrebi. Napadajte u vapno, sok od limete i vanilije.
- S mikserom na maloj brzini, miješajte u suhim sastojcima u tri dodatka naizmjenično s mlaćenicom, počevši i završavajući sa suhim sastojcima. Beat svaki dodati samo dok ne inkorporirati.
- Podijelite tijesto između pripremljenih košara za kupus, ispunjavajući svaku oko ¾ punu. Pecite 20 do 24 minuta, ili dok se čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čisto. Neka se ohladi u tavi 5-10 minuta, a zatim se prebaci u žicu za hlađenje da se potpuno ohladi
U međuvremenu napunite:
- U malom tavanu, kombinirajte jagode, slatki sok / sok, šećer i kukuruzni škrob. Kuhajte na srednje visokoj temperaturi, stalno miješajte dok smjesa ne postane gusta i pekmezna, a jagode počinju omekšati.
- U ovom trenutku - upotrijebite miješalicu za uranjanje izravno u lonac ili prenesite mješavinu u mješalicu ili procesor za hranu.
- Vratite smjesu u lonac i kuhajte 5-10 minuta na srednje vrućine, često miješajući sve dok se ne smanji i gusti. Umiješajte u svemu, osim kapljice ¼ šalice tequila. Dopustite da se potpuno ohladi.
Ispunjavanje kolača:
- Pomoću malog noža za izrezivanje, izrezati čunj sa vrha svakog kolača. Skinite izrezanu tortu i žlicu žlicu jagode koja se puni u svaku kolač. (Pazite da ostavite barem 2 žlice za glazuru!) Zamijenite gornji dio konusa, rezajući vrh kako biste ostavili mjesta za punjenje.
Za glazuru:
- U velikom zdjelu za miješanje, maslac kreirajte na visoki do sočne. Dodajte šećer u prahu jednu šalicu odjednom. Kremu u napitku od jagode i ostatak kapljice tekilice. Miješajte dok glazura nije gusta i kremasta, ako je potrebno dodati kapljicu mlijeka ili sok od limete. Ako se kremenost čini prevrnutim, dodajte malo više šećera u prahu dok ne postane glatka.
- Širite ili cijevi na cupcakes. Koristite žlicu za posipanje nekog grubog šećera oko ruba kolača i na vrhu s komadom jagode i vapnom.
Comments
Post a Comment