Mandin kolač od kestena




Čak da Manda i nije rodila vrsnog kuhara Miru Biondića i kada bi recept za ovaj kolač bilo jedino što bi nam Manda iza sebe ostavila, njeno bivanje na našoj planeti imalo bi smisla. Kesteni oplemenjeni sastojcima koji se mogu naći u kuhinjskim ormarićima skoro svakog hrvatskog doma tvore slasticu koju svatko može s lakoćom pripraviti i u kojoj će svi uživati.

Potrebni Sastojci:

kesten, 1 kg

petit beurre keksi, 250 g

margarin, 300 g

čokolada, 200 g

šećer u prahu, 100 g

rum, 0.5 dl

mlijeko, 1 dl

vanilin šećer, 20 g

zeleni čaj, 2 dl

Upute po koracima:

U posudu složimo petit beurre kekse te zalijemo sa zelenim čajem.

Kuhane očišćene kestene protisnemo kroz pasirku te dodamo rum šećer u prahu i margarin.

Smjesu od kestena premažemo po keksima te zalijemo sa glazurom od čokolade.

Glazuru smo dobili tako što smo rastopili čokoladu na pari uz dodatak mlijeka, maknuli sa pare i umiješali malo margarina.


Kao dodatak uz ovaj kolač možemo poslužiti šlag.

Comments

Popular posts from this blog

Fontane u dvorištu: sve što treba da znate

Cvijeće u kući: kako izabrati najbolje biljke za stan-dobar izbor "NAPRAVI SAM"

Glogove kapi – ljekovitost, izrada i nuspojave

NAPRAVI SAM : Unutrašnje ograde od konopaca

Oslikani kamenčići

DEKORACIJA TERASE

Francuska klupa od starih stolica - NAPRAVI SAM

Čaj za bubrege – 6 čajeva za bolji rad bubrega

VIDEO: Obrnuta punđa: frizura gotova za dva minuta!