Mandin kolač od kestena
Čak da Manda i nije rodila vrsnog kuhara Miru Biondića i kada bi recept za ovaj kolač bilo jedino što bi nam Manda iza sebe ostavila, njeno bivanje na našoj planeti imalo bi smisla. Kesteni oplemenjeni sastojcima koji se mogu naći u kuhinjskim ormarićima skoro svakog hrvatskog doma tvore slasticu koju svatko može s lakoćom pripraviti i u kojoj će svi uživati.
Potrebni Sastojci:
kesten, 1 kg
petit beurre keksi, 250 g
margarin, 300 g
čokolada, 200 g
šećer u prahu, 100 g
rum, 0.5 dl
mlijeko, 1 dl
vanilin šećer, 20 g
zeleni čaj, 2 dl
Upute po koracima:
U posudu složimo petit beurre kekse te zalijemo sa zelenim čajem.
Kuhane očišćene kestene protisnemo kroz pasirku te dodamo rum šećer u prahu i margarin.
Smjesu od kestena premažemo po keksima te zalijemo sa glazurom od čokolade.
Glazuru smo dobili tako što smo rastopili čokoladu na pari uz dodatak mlijeka, maknuli sa pare i umiješali malo margarina.
Kao dodatak uz ovaj kolač možemo poslužiti šlag.
Comments
Post a Comment