MAULWURF KOLAČ OD BANANA



Biskvit

100gmargarina (rama)
120gšećera
dvajaja
150gbrašna
polavrećice praška za pecivo
dvijekašike kakao
jedanprstohvat soli
75mlmlijeka
Krem

600ml slatkog vrhnjaundefined
trivrećice kremfixa
120gpuder šećera
jednavrećica vanilla šećera
70gčokoladnih mrvica
osammanjih banana
maloarome okusa banane



Način pripreme

Margarin i šećer ujediniti i izmiksati.

Dodati jaja i sve na pjenasto izmiksati.

Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, so i mlijeko.

Miksati da se dobije glatka masa  (paziti da ne ostanu grudvice).

Springform Ø 26cm prekrit backpapirom, a okolicu premazati margarinom i na tanko posuti brašnom.

Masu uliti, pa lopaticom površinu mase ujednačiti.

Biskvit peći na 160°C.

Hladnom biskvitu kašikom lagano sredinu vaditi do okolice i dna cca. 2cm. Ostatke sredine vaditi u drugu zdjelu i izmrviti u što sitnije mrvice.

Banane prečistiti i poredati u sredinu biskvita kao što je na slici.



Krem: Slatko vrhnje sa kremfixom i oba šećera na čvrsto izmiksati, zatim dodati čokoladne mrvice i aromu, pa ponovo lagano na kratko izmiksati.

Na banane sav krem kupolasto nanijeti.

Odvojenim mrvicama od biskvita prekriti sav krem i lagano rukama mrvice ispritiskati, oblikovati.

Kolač ostaviti u frižider nekoliko sati, a ponajbolje preko noći!

Comments

Popular posts from this blog

Fontane u dvorištu: sve što treba da znate

Cvijeće u kući: kako izabrati najbolje biljke za stan-dobar izbor "NAPRAVI SAM"

Glogove kapi – ljekovitost, izrada i nuspojave

NAPRAVI SAM : Unutrašnje ograde od konopaca

Oslikani kamenčići

DEKORACIJA TERASE

Francuska klupa od starih stolica - NAPRAVI SAM

Čaj za bubrege – 6 čajeva za bolji rad bubrega

VIDEO: Obrnuta punđa: frizura gotova za dva minuta!