NAJBOLJI SIR
Sastojci:
Priprema:
Potopite 2 šolje badema u vodu( toliko da ih prekrije) i ostavite preko noći. Da bi vam sir bio bele boje ogulite bademe. Sutradan dobro isperite bademe i stavite ih u blender, Dospite još jednu i po šolju vode i izblendajte na maksimalnoh brzini. Kada dobijete kremastu masu, izlijte je u gazu ili kesu za sir ako je imate, i zavežite gazu/kesu. Ispod stavite neku čašu kako bi se "surutka" iskapala. Ostavite da odstoji 8-12 sati. KAda je odstojalo, ponovo malo procedite(pritisnite da se iskapa višak surutke) u posudicu sa surutkom, Izvadite sir u drugu posudu. Dodajte u njega malo maslinovog ulja, malo soli, malo aleve paprike, i peršuna i oblikujte ili kao lopticu, ili u posudicu ili u rolnu i uvaljajte u začine. Uživajte u najboljem siru na svetu...
- 2 šolje badema
- 1.5 šolja vode
- him.so, aleva paprika, peršun, maslinovo ulje
Priprema:
Potopite 2 šolje badema u vodu( toliko da ih prekrije) i ostavite preko noći. Da bi vam sir bio bele boje ogulite bademe. Sutradan dobro isperite bademe i stavite ih u blender, Dospite još jednu i po šolju vode i izblendajte na maksimalnoh brzini. Kada dobijete kremastu masu, izlijte je u gazu ili kesu za sir ako je imate, i zavežite gazu/kesu. Ispod stavite neku čašu kako bi se "surutka" iskapala. Ostavite da odstoji 8-12 sati. KAda je odstojalo, ponovo malo procedite(pritisnite da se iskapa višak surutke) u posudicu sa surutkom, Izvadite sir u drugu posudu. Dodajte u njega malo maslinovog ulja, malo soli, malo aleve paprike, i peršuna i oblikujte ili kao lopticu, ili u posudicu ili u rolnu i uvaljajte u začine. Uživajte u najboljem siru na svetu...
Comments
Post a Comment