PILETINA S MEDOM I BIJELIM LUKOM


Isprobajte ovaj jednostavni, a vrlo ukusni način pravljenja piletine, koji i nije tako specifičan za naše prostore.
SASTOJCI
  • ¼ šoljice soja sosa
  • 3 kašike meda
  • 3 nasjeckana češnja bijelo luka
  • 1/4 šoljice nasjeckanog korijandera
  • sok od 1 limete
  • 1 kašičica sriracha (ljutog) umaka
  • 4 filea pilećih prsa
  • so
  • biber
  • 1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašika sezama
  • kuhana integralna riža
PRIPREMA
  • Zagrijte pećnicu na 220°C
  • Za umak pomiješajte soja sos, med, bijeli luk, korijander, sok od limete i srirachu umak
  • Piletinu pospite solju i biberom
  • Zagrijte ulje i pecite piletinu sa svake strane oko 2 minute
  • Prelijte umak preko piletine i pecite u pećnici 20 minuta
  • Pospite piletinu sezamom, poslužite s rižom i uživajte

Comments

Popular posts from this blog

Fontane u dvorištu: sve što treba da znate

Cvijeće u kući: kako izabrati najbolje biljke za stan-dobar izbor "NAPRAVI SAM"

Glogove kapi – ljekovitost, izrada i nuspojave

NAPRAVI SAM : Unutrašnje ograde od konopaca

Oslikani kamenčići

DEKORACIJA TERASE

Francuska klupa od starih stolica - NAPRAVI SAM

Čaj za bubrege – 6 čajeva za bolji rad bubrega

VIDEO: Obrnuta punđa: frizura gotova za dva minuta!