Pohani pileći odresci iz pećnice!
Pohani pileći odresci iz pećnice
POTREBNO: (za 5 osoba)
- 1,5 pileća prsa
- krušne mrvice
Za marinadu:
- 300 ml jogurta
- žličica soli
- 3 češnja češnjaka
PRIPREMA:
- Meso otkoštiti i narezati na tanke odreske. Preko narezanog mesa preliti marinadu od jogurta u koji ste umiješali sol i protisnuti češnjak.
- Nakon mariniranja odreske jedan po jedan uvaljati sa svih strana u krušne mrvice. Slagati ih na lim za pečenje koji ste ranije presvukli papirom za pečenje i premazali tankim slojem otopljenog maslaca ili ulja.
- Odreske samo lagano poškropiti uljem i peći na 18C 40-tak minuta. Nakon otprilike pola pečenja okrenuti odreske na drugu stranu kako bi se zapekli i od dolje. Gotovi su kada dobiju lijepu zlatno žutu boju i hrskavu koricu.
- Poslužiti uz prilogu i salatu po želji.
- Dobar tek!
Recept u slikama:
Izvor: recipeci.com
Comments
Post a Comment