POPULARNI AJVAR MOŽE BITI I ZELEN: Isprobajte ukusne recepate sa zelenim ajvarom iliti malidžanom!
Malidžano je zapravo prilično popularno jelo, gotovo popularan kao i ajvar. Naziv je dobio po grčkoj riječi za patlidžan - ''malitzano''. U glavne sastojke se ubrajaju patlidžani i zelene paprike, a vrlo često se poslužuje s domaćim hljebom i bijelim sirom. Ipak, ne morate ga koristiti samo kao namaz na hljeb, malidžano je savršen kao umak uz meze dok gledate omiljenu seriju ili film te za obogaćivanje jela na žlicu. Njime upotpunite povrtni rižoto, varivo od piletine, maneštre i omiljene ćušpajze. Za doručak isprobajte prozračne kiflice,a za bogati nedeljni ručak pripremite pureći file na originalan način. Na kraju dana možete uživati u zdravoj i laganoj večeri koristeći malidžano za pravi hedonistički okus.
Budući da ovi prostori imaju bogatu povijest, isto vrijedi i za recept za malidžano. Vrlo često se obogaćuje feta sirom i orašastim plodovima (najčešće orasima) kako bi se pretvorio u pravi namaz. Mnoge podjeća na baba ganoush, orijentalni namaz koji se radi sa tahini pastom i patlidžanima. Ipak, malidžano je puno laganiji, više podsjeća na ajvar i, naravno, sadrži zelenu papriku.
Pureći file punjen pancetom i malidžanom
Vrijeme je da napravimo malo buke i nereda u kuhinji. Ali nećemo se lagati, gdje ste vidjeli kuhinju u kojoj je sve u savršenom redu? U nekoj televizijskoj emisiji to je sasvim moguće, no u realnom životu stvari izgledaju malo drukčije. Možda će buka i kreativni nered u prvi trenutak zasmetati vašim ukućanima, ali kad probaju ovo jelo sve će vam biti oprošteno.
Pureći file punjen pancetom i malidžanom je recept čija priprema počinje s batićem za meso. Ako isti nemate, možete koristiti valjak za tijesto, dasku za rezanje ili neki drugi solidan komad pokućstva. Poanta je puretinu dobro istanjiti kako bi jelo bilo što mekše i sočnije.
Ako ste ovaj dio napravili kako treba, sve ostalo za vas će biti formalnost. Za samo 30 minuta imat ćete mogućnost poslužiti sočan ručak ili večeru, jelo čiji zalogaji se doista tope u ustima.
Priprema: 20 mins
Kuhanje: 15 mins
Količina: 2 tanjura
Comments
Post a Comment