Pureća prsa s bundevom i pečenim kestenima
Za razliku od lješnjaka i oraha, koji sadrže više masti, kesteni obiluju ugljikohidratima. Bundeva je prepuna vitamina i mineralnih sastojaka. Pureća prsa odličan su izvor bjelančevina. Celer i poriluk prepuni su vlakana. Kad u woku ostane još malo ovog predivnog jela, nemojte skupljati ostatke prstima. Wok dugo ostaje vruć, a osim toga je nepristojno.
Potrebni Sastojci:
pureća prsa,
400 gbundeva,
200 gkesten,
300 gpancete,
200 gkorijen celera,
1/2 svježa crvena paprika,
1 poriluk,
1 sojin umak,
0.5 dl
Upute po koracima:
U jako zagrijanom woku prvo ćemo ispeći kestene.
Zatim ćemo na ulju prepržiti pureća prsa rezana na rezance i dodati pancetu u kockicama.
Zatim dodajemo povrće rezano na štapiće po tvrdoći: prvo stavljamo bundevu, mrkvu i korijen celera, a ubrzo zatim dodajemo poriluk te kratko poklopimo da se malo zapari.
Za to vrijeme ogulimo ispečene kestene.
Nadalje, stavljamo crvenu papriku i sve zajedno promiješamo nekoliko puta i ponovo poklopimo.
Pošto se povrće u woku vrlo kratko termički obrađuje ubrzo dodajemo očišćeni kesten.
Sve zajedno začinimo sa soja sosom, curry-em, paprom i malo soli.
Ovo jelo, se može servirati samostalno, sa rižom ili tjesteninom.
izvor:fini recepti
Comments
Post a Comment