Pureća prsa s bundevom i pečenim kestenima





Za razliku od lješnjaka i oraha, koji sadrže više masti, kesteni obiluju ugljikohidratima. Bundeva je prepuna vitamina i mineralnih sastojaka. Pureća prsa odličan su izvor bjelančevina. Celer i poriluk prepuni su vlakana. Kad u woku ostane još malo ovog predivnog jela, nemojte skupljati ostatke prstima. Wok dugo ostaje vruć, a osim toga je nepristojno.

Potrebni Sastojci:

pureća prsa
400 gbundeva,
 200 gkesten,
 300 gpancete,
 200 gkorijen celera,
 1/2 svježa crvena paprika,
 1 poriluk, 
1 sojin umak,
 0.5 dl

Upute po koracima:

U jako zagrijanom woku prvo ćemo ispeći kestene.
Zatim ćemo na ulju prepržiti pureća prsa rezana na rezance i dodati pancetu u kockicama.

Zatim dodajemo povrće rezano na štapiće po tvrdoći: prvo stavljamo bundevu, mrkvu i korijen celera, a ubrzo zatim dodajemo poriluk te kratko poklopimo da se malo zapari.
Za to vrijeme ogulimo ispečene kestene.

Nadalje, stavljamo crvenu papriku i sve zajedno promiješamo nekoliko puta i ponovo poklopimo.

Pošto se povrće u woku vrlo kratko termički obrađuje ubrzo dodajemo očišćeni kesten.
Sve zajedno začinimo sa soja sosom, curry-em, paprom i malo soli.


Ovo jelo, se može servirati samostalno, sa rižom ili tjesteninom.



izvor:fini recepti

Comments

Popular posts from this blog

Fontane u dvorištu: sve što treba da znate

Cvijeće u kući: kako izabrati najbolje biljke za stan-dobar izbor "NAPRAVI SAM"

Glogove kapi – ljekovitost, izrada i nuspojave

NAPRAVI SAM : Unutrašnje ograde od konopaca

Oslikani kamenčići

DEKORACIJA TERASE

Francuska klupa od starih stolica - NAPRAVI SAM

Čaj za bubrege – 6 čajeva za bolji rad bubrega

VIDEO: Obrnuta punđa: frizura gotova za dva minuta!