Torta od jagoda!
Sastojci:
Kora:
- 2 šalice badema
- 2 – 3 žlice agavina sirupa
- ½ žličice vanilije
- 1 žlica limunova soka
Krema:
- 2 šalice indijskih oraščića
- ½ staklenke kokosova mlijeka
- malo limunova soka
- 2/3 šalice agavina sirupa ili nekog drugog tekućeg zaslađivača
- 3 žlice kokosova ulja
- 2 šalice svježih jagoda
Priprema:
Bademe sameljite u brašno u multipraktiku ili sjeckalici. Dodajte ostale sastojke i miksajte. Dodajte ½ – 1 žličicu vode, ako je potrebno da se smjesa drži zajedno kad se pritisne u ruci. Pritisnite ravnomjerno u kalupu promjera 24 cm. Za kremu, pomiješajte sve sastojke u blenderu. Dodajte jagode i ulje te miksajte do glatke kreme. Stavite 1 – 2 žlice kreme preko kore, zatim narežite jagode te ih poslažite preko cijelog kalupa. Prelijte ravnomjerno kremu preko narezanih jagoda. Ostavite u hladnjaku najmanje 8 sati, ili preko noći. Ukrasite jagodama.
Izvor: recepti.hr
Comments
Post a Comment