Torta od jagoda!


Sastojci:

Kora:
  • 2 šalice badema
  • 2 – 3 žlice agavina sirupa
  • ½ žličice vanilije
  • 1 žlica limunova soka
Krema:
  • 2 šalice indijskih oraščića
  • ½ staklenke kokosova mlijeka
  • malo limunova soka
  • 2/3 šalice agavina sirupa ili nekog drugog tekućeg zaslađivača
  • 3 žlice kokosova ulja
  • 2 šalice svježih jagoda

Priprema:

Bademe sameljite u brašno u multipraktiku ili sjeckalici. Dodajte ostale sastojke i miksajte. Dodajte ½ – 1 žličicu vode, ako je potrebno da se smjesa drži zajedno kad se pritisne u ruci. Pritisnite ravnomjerno u kalupu promjera 24 cm. Za kremu, pomiješajte sve sastojke u blenderu. Dodajte jagode i ulje te miksajte do glatke kreme. Stavite 1 – 2 žlice kreme preko kore, zatim narežite jagode te ih poslažite preko cijelog kalupa. Prelijte ravnomjerno kremu preko narezanih jagoda. Ostavite u hladnjaku najmanje 8 sati, ili preko noći. Ukrasite jagodama.

Izvor: recepti.hr

Comments

Popular posts from this blog

Fontane u dvorištu: sve što treba da znate

Cvijeće u kući: kako izabrati najbolje biljke za stan-dobar izbor "NAPRAVI SAM"

Glogove kapi – ljekovitost, izrada i nuspojave

NAPRAVI SAM : Unutrašnje ograde od konopaca

Oslikani kamenčići

DEKORACIJA TERASE

Francuska klupa od starih stolica - NAPRAVI SAM

Čaj za bubrege – 6 čajeva za bolji rad bubrega

VIDEO: Obrnuta punđa: frizura gotova za dva minuta!