TORTA OD MRKVE

Vjerujemo da čak i ako ste ispekli na desetke sličnih torti postoji mogućnost da samo zakolutate očima i ocijenite ovaj recept kao suh i još jedan u nizu zdravih pokušaja. Ovaj recept smo pronašli u nekoj staroj francuskoj kuharici tražeći potpuno drugo jelo. 


Biskvit:



200 g oraha
400 g mrkve
300 g brašna
1 mala žlica sode
1 i pol žličica praška za pecivo
pola male žlice soli
2 velike žlice cimeta
5 jaja
300 g brašna 
250 ml suncokretovog ulja



300 g krem sira
50 g sećera u prahu
250 g vrhnja za šlag
korica limuna


Jaja i šećer izmiksajte. Kad je pjenasto dodajte lagano ulje. Pomiješajte sve suhe sastojke. U drugu zdjelu pomiješajte naribanu mrkvu i orahe koje ste samljeli u sitnije komadiće. Suhe sastojke dodajte u smjesu s jajima. Izmiksajte i na kraju umiješajte u mrkvu i orahe. Pecite u kalupu promjera 20 cm na 160 stupnjeva cca 40 min. Provjerite čačkalicom. Kad je kolač gotov, izmiksajte sir sa šećerom i limunovom koricom. Vrhnje istucite i pomiješajte sa sirom. Obložite kolač kremom. Poslužite je na sobnoj temperaturi, ali vam može stajati nekoliko dana u hladnjaku


IZVOR:TORTE I KOLAČI

Comments

Popular posts from this blog

Fontane u dvorištu: sve što treba da znate

Cvijeće u kući: kako izabrati najbolje biljke za stan-dobar izbor "NAPRAVI SAM"

Glogove kapi – ljekovitost, izrada i nuspojave

NAPRAVI SAM : Unutrašnje ograde od konopaca

Oslikani kamenčići

DEKORACIJA TERASE

Francuska klupa od starih stolica - NAPRAVI SAM

Čaj za bubrege – 6 čajeva za bolji rad bubrega

VIDEO: Obrnuta punđa: frizura gotova za dva minuta!