Napravite sami svoj sladoled, bez aparata-Poslastica za svakoga
Najukusnija ljetna poslastica u kojoj može uživati cijela obitelj. Idealan je za rashlađivanje tijekom vrućih, ljetnih dana i možete ga jesti bilo gdje.
Vjerojatno svaki član vaše obitelji ima svoj omiljeni okus i vrstu sladoleda u kojoj posebno uživa pa bi ih sigurno razveselilo kad bi za njih pripremili ukusne, domaće sladolede.
Sladoled je lakše pripremiti nego što mislite, a za to vam čak ni ne treba aparat za sladoled.
Važno je samo napraviti ga dan ranije kako bi se uspio do kraja zamrznuti te ga povremeno promiješati tijekom zamrzavanja.
Evo nekoliko najukusnijih recepata:
Sladoled od vanilije:
6 žumanjaka 250 g šećera u prahu 1 litra punomasnog mlijeka 3 vanilin šećera
Smiksajte žumanjke, šećer, mlijeko i vanilin šećer te stavite na vatru i kuhajte uz stalno miješanje. Kad uzavre, maknite s peći i ostavite da se ohladi uz povremeno miješanje. Kad se potpuno ohladi sladoled, stavite ga u zamrzivač te nakon 45 minuta, kad se počne smrzavati, dobro ga promiješajte. Nastavite ga miješati svakih 30 minuta sljedeća 2 do 3 sata.
Sladoled od čokolade:
800 ml mlijeka 200 ml punomasnog vrhnja 100 g šećera prstohvat soli 8 žumanjaka 200 g čokolade za kuhanje
Smiksajte žumanjke i šećer. Čokoladu rastopite a za to vrijeme zagrijte mlijeko dok ne uzavre.
Dodajte rastopljenu čokoladu kipućem mlijeku uz stalno miješanje. Nakon nekoliko minuta miješanja, smjesu dodajte žutanjcima i miksajte je dok ne dobijete jednoličnu masu.
Sve zajedno kuhajte na pari oko 30 minuta dok se ne zgusne. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi pa nakon nekog vremena stavite smjesu u zamrzivač.
Miješajte ga svakih 30 minuta sljedeća 2 do 3 sata. Ako želite komadiće čokolade u sladoledu, zamrznite ih odvojeno pa ih kasnije umiješajte u gotov sladoled.
Sladoled od jagode:
500 g jagoda 200 g šećera 400 g punomasnog vrhnja
Jagode i šećer zajedno smiksajte u blenderu ili ih vilicom zdrobite pa usitnite mikserom. Ne smeta ako ostane pokoji veći komad.
Polako u blender/mikser dodajte vrhnje i miješajte dok ne dobijete jednoličnu, kremastu masu. Stavite u zamrzivač i povremeno promiješajte dok se potpuno ne smrzne.
Sladoled od lješnjaka:
6 žumanjaka 200 g šećera 250 ml punomasnog vrhnja 250 ml punomasnog mlijeka 100-150 g mljevenih lješnjaka 1 žličica kakao praha
Smiksati žumanjke i šećer, a u posebnoj posudi zakuhajte zajedno vrhnje i mlijeko. Kad provri dodati mljevene lješnjake i kakao prah uz stalno miješanje nekoliko minuta. Kad se ohladi, dodati smjesu žumanjaka i šećera pa sve skupa kuhati na pari uz stalno miješanje dok se ne stvrdne (oko 30 min). Kad se smjesa ohladi stavite je u zamrzivač i povremeno promiješajte.
izvor:TopShop
Comments
Post a Comment