RECEPT ZA NUTELU - NAPRAVI SAM
Rijetko ko može odoljeti Nuteli, pa ako si i ti u toj masi obožavalaca probaj da je napraviš kod kuće – jednostavno je!
Zagrijati rernu na 175 stepeni Celzijusa .Lješnike rasporedite u jedan red u rerni, pa ih ubacite u zagrejanu rernu na 12 minuta. Lješnici su pečeni kada dobiju smeđu boju i kada ljuska počne da se otvara.Kada ih izvadite iz rerne, protrljajte ih u čistoj krpi da se oljušte.Ako na nekom lješniku i ostane po koji komad ljuske, neće smetati.Ostavite ih na tanjiru da se skroz ohlade. Za to vrijeme otopite čokoladu na pari. Čokaladu miješajte dok ne postane glatka, pa i nju stavite sa strane da se ohladi.
jedna šolja lješnika
350 grama nasjeckane čokolade
1 supena kašika biljnog ulja
3 supene kašike šećera u prahu
1 supena kašika gorkog kakaa
Zagrijati rernu na 175 stepeni Celzijusa .Lješnike rasporedite u jedan red u rerni, pa ih ubacite u zagrejanu rernu na 12 minuta. Lješnici su pečeni kada dobiju smeđu boju i kada ljuska počne da se otvara.Kada ih izvadite iz rerne, protrljajte ih u čistoj krpi da se oljušte.Ako na nekom lješniku i ostane po koji komad ljuske, neće smetati.Ostavite ih na tanjiru da se skroz ohlade. Za to vrijeme otopite čokoladu na pari. Čokaladu miješajte dok ne postane glatka, pa i nju stavite sa strane da se ohladi.
Ohlađene lješnike stavite u mikser i miksujte dok se ne pretvore u sitni prah. Zatim dodajte ulje, šećer, vanilu i so. Miksujte dok ne dobijete jednoličnu masu.
Na kraju dodajte čokoladu, i stavite Nutelu u staklenu teglu. Može da stoji dvije nedelje, mada verujemo neće stajati
izvor:jednostavni recepti
Comments
Post a Comment